Heda Skandinavien växer!

Publicerad den 16 februari 2017

Läs pressreleaserna här eller ladda hem som PDF

Pressrelease 1, den 9 februari 2017 / Nyköping

Heda Skandinavien växer och genom nyförvärv stärker man tillgängligheten och sin position i västra Sverige

Genom nyförvärv ökar Heda antalet anställda med en tredjedel. Under 2017 har företaget förvärvat två nya bolag för att förstärka konkurrenskraften på marknaden. Företagen Vänerstängsel AB i Göteborg och Österdahls Gräv & Transport AB i Nyköping kommer att stärka både marknadsnärvaro och kunnande.

Vänerstängsel AB grundades 1992 i Vänersborg med tillverkning och montage av stängsel. Sedan 1999 är företaget placerat, med både lager och personal i Partille utanför Göteborg. Med åratal av expertis har man bland annat fokuserat på stängsel, bullerplank, grindar och bergsäkringar men erbjuder även komplexa lösningar för stora industrier. Idag har man 16 anställda och omsätter runt 15 miljoner.

I sitt arbete för att ytterligare utveckla och stärka sin position i västra Sverige har Heda köpt upp Vänerstängsel. Företagen har haft ett nära samarbete i mer än 10 år och i fjol intensifierades samarbetet ytterligare genom två större upp-drag i västra Sverige. Detta bygger på en ömsesidig affärsrelation som vuxit sig allt starkare med åren, där samarbetet varit viktigt för båda parter och har på ett naturligt sätt lett till förvärv för att dra nytta av varandra på flera sätt.

Löpande rekrytering sker för att kunna möta marknadens ökade behov – Vi har mycket på gång i Göteborg och andra områden i västra Sverige, där man gör stora bygg- och industriinvesteringar men även en del infrastruktur-projekt som till exempel Västlänken. Det finns en stor potential och det är en spännande utmaning att möta marknadens ökade behov med smarta professionella lösningar, säger VD Håkan Fälting. Under våren kommer vi därför förstärka våra team på fältet genom ytterligare rekrytering av montörer. Det här är ett stort steg för oss men tillgängligheten är viktig för våra uppdrags-givare i västra Sverige och för oss som företag. Det innebär att vi kan vara mer flexibla, samt på ett kostnadseffektivt sätt vara ännu mer lätta att nå och ha folk snabbt på plats, menar Håkan Fälting.

Pressrelease 2, den 9 februari 2017 / Nyköping

Genom nyförvärv blir Heda nu en av de större maskinentreprenörerna i Södermanland

Ytterligare ett förvärv är Österdahls Gräv & Transport AB i Nyköping som tillhandahåller maskintjänster åt företag. Österdahls har ett brett utbud
av maskiner och tillgodoser idag många olika behov. Med en maskinpark bestående av grävmaskiner, lastmaskiner, teleskoplastare samt kran- och tippbilar, som är nödvändiga vid alla typer av bygg och anläggningsarbeten runtom i Sörmland, erbjuds allt från månadslånga projekt till bara några timmars arbete. Företaget har i flera år haft en positiv utveckling och har idag 12 anställda och omsätter runt 13 miljoner.

– Och resan slutar inte här utan fortsätter med stor kraft och utvecklings-
potential. Företaget kommer att drivas vidare, precis som tidigare och som dotterbolag till Heda ansvara för maskinenheterna i båda företagen.
– Vi kommer att få en avsevärt bättre översikt över Hedas egen maskinpark, bättre service och en effektivare hantering av maskiner över lag. Med cirka 30 maskinenheter blir vi tillsammans en av de större maskinentreprenörerna
i Södermanland. Tillsammans kommer vi att kunna tillgodose större behov, erbjuda skräddarsydda helhetslösningar, paketera förmånliga lösningar
och ytterligare förbättra våra samarbetsavtal med våra kunder, säger
Håkan Fälting.

Våra medarbetare

Nyheter

Pressmaterial

Video

Lediga tjänster

Pressrum på Mynewsdesk

Följ Heda Skandinavien